top of page

Dit moet je weten voor je blackjack speelt: regels en tips


Dit moet je weten voor je blackjack speelt: regels en tips


Blackjack is, ook online, een van de populairste spellen in casino’s. Het lijkt een eenvoudig spel waarbij toeval een grote rol speelt, maar een goed uitgedachte strategie is wel degelijk van belang.
Ontdek hier alles wat je moet weten over blackjack.

De doelstelling van blackjack

Blackjack wordt in de volksmond ‘eenentwintigen’ genoemd. Dat maakt het doel van dit kaartspel meteen duidelijk: je moet de waarde van de kaarten in je hand optellen en proberen om 21 te halen.


In het begin van het spel krijg je twee kaarten. Nadien kun je elke ronde een kaart bijvragen, om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij (of pal op) 21 te eindigen. Heb je meer dan 21, dan verlies je sowieso. Maar let op: de dealer speelt ook mee, volgens dezelfde regels, en kan met de winst gaan lopen.

Specifieke regels

Bij blackjack gelden enkele bijzondere regels. De belangrijkste termen die je moet onthouden zijn ‘splitsen’, ‘verdubbelen’ en ‘verzekeren’.

  • Splitsen: krijg je twee gelijke kaarten gedeeld, dan kun je ze opsplitsen in twee handen. Je moet dan opnieuw inzetten (omdat je een tweede spel speelt), maar verhoogt wel je winstkansen.

  • Verdubbelen: voel je dat je een grote kans hebt om te winnen? Verdubbel dan je inzet. Hierna kun je wel maar één extra kaart bijvragen.

  • Verzekeren: de dealer begint met één open en één gesloten kaart. Is de open kaart een aas? Dan kan de dealer meteen uitspelen als de gesloten kaart een tien is. In dat geval kun je als speler een verzekering aangaan, die de helft van je inzet bedraagt. Je betaalt dus extra, maar als de dealer wint, krijg je wel je oorspronkelijke inzet terug.

Enkele tips

Wil je het geluk een handje helpen? Met deze tips heb je meer kans om te winnen.

  • Is de opgetelde waarde van je kaarten 11 of minder, dan moet je altijd een extra kaart trekken.

  • Vraag geen kaarten meer zodra je 17 hebt. De kans is dan namelijk groot dat je over de 21 gaat.

  • Een verzekering nemen is maar in een enkel geval voordelig (zie hierboven). Je gaat hier dus het best niet op in.

  • Splitsen is niet altijd een goed idee, maar het is zeker aangeraden wanneer je twee azen hebt.

Speel blackjack bij Lucky Games

Ook zin in een potje blackjack? Speel dit kaartspel online bij Lucky Games. Begin met de demoversie en zet pas in wanneer je de regels volledig onder de knie hebt. Maak snel en eenvoudig een account aan en begin te spelen.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ARTIKELEN DIE INTERESSANT ZOUDEN KUNNEN ZIJN VOOR JOU