top of page

Nieuwe Belgische gokwetgeving


Blog LuckyGames.be - Nouvelle réglementation belge sur les jeux de hasard

Door wijzigingen in de wetgeving wordt de luckygames.be-site aangepast. Wij vinden het belangrijk om jullie te informeren over het verloop van deze reglementering. Je herinnert je waarschijnlijk dat in oktober 2018 de Belgische regering een Koninklijk Besluit betreffende reclame publiceerde dat in werking treedde in juni 2019.


In dit Koninklijk Besluit was er vermelding van een bonusbeperking van € 275 per maand.


Op 6 februari 2020 deed de Raad van State een uitspraak over het besluit gerelateerd aan deze beperking van bonussen, waarin vermeld werd dat de bonusbeperking tot € 275 per speler per maand uiteindelijk irrelevant was, daar bonussen illegaal zijn volgens de wet Als gevolg hiervan zal Luckygames.be stoppen met alle actieve bonussen, inclusief maar niet beperkt tot inschrijvingsbonussen, cash, bonussen met doorspeelvereisten, gratis spins en free bets. Deze wijziging treedt in werking op 1 maart 2020. Tegen deze datum zal Luckygames.be alle welkomstaanbiedingen op en enige andere bonussen, free bets, gratis spins enz. deactiveren op ons casino.

Bonus en Club

Vanaf 1 maart zijn bonussen verboden op legale goksites.


Wettelijke limiet van € 500

Het zal je wel opgevallen zijn, dat op onze site standaard een "wettelijke" stortingslimiet van € 500 per week geldt. Het Koninklijk Besluit van 25 oktober 2018 verplicht ons om contact op te nemen met de Kansspelcommissie wanneer een speler vraagt om deze standaardlimiet op te heffen, zodat ze kunnen controleren of je niet als wanbetaler geregistreerd staat bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.


De Kansspelcommissie heeft echter nog geen verificatiesysteem ingesteld. In dit kader geldt het volgende als je de storingslimiet wilt verhogen: • Als je al geregistreerd bent op onze site en je had je "wettelijke" limiet al uitgeschakeld, en je laat deze uitgeschakeld, dan verklaar je dientengevolge dat je niet als wanbetaler geregistreerd staat bij de Centrale voor kredieten aan particulieren. Je verbindt je ertoe om verantwoordelijk te spelen en je aanvaardt dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld omdat wij niet in staat zijn om te voldoen aan het hierboven genoemde Koninklijk Besluit.

Indien gewenst, kun je de "wettelijke" limiet opnieuw instellen op de pagina van je persoonlijke instellingen.

• Als je al geregistreerd bent op onze site en je hebt de "wettelijke" limiet nog niet uitgeschakeld, maar je zou het wel willen doen, dan moet je ons een bewijs sturen dat je niet als wanbetaler geregistreerd staat bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.

• Als je je net geregistreerd hebt op onze site en je wilt de "wettelijke" limiet uitschakelen, dan moet je ons een bewijs sturen dat je niet als wanbetaler geregistreerd staat bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.

• Als je buiten het Koninkrijk België woont, dan ben je niet onderworpen aan deze controle. Als je besluit, of besloten hebt, om de "wettelijke" limiet uit te schakelen, dan verbind je je ertoe om verantwoordelijk te spelen en aanvaard je dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld omdat wij niet in staat zijn om te voldoen aan het hierboven genoemde Koninklijk Besluit.


Je vindt een link naar de procedure zodra je je wens om je stortingslimiet te verhogen kenbaar maakt op de pagina met je persoonlijke instellingen.


Verder willen we je er ook aan herinneren dat je op onze site persoonlijke limieten per dag, week en maand kunt instellen, Deze kun je na een periode van 72 uur aanpassen. Deze limieten helpen je om verantwoord te spelen.


We wijzen je er ook op dat je jezelf een gokverbod kunt opleggen (via registratie in het EPIS-systeem). Dit kun je doen in onze fysieke vestigingen, onze websites of op de website van de Kansspelcommissie.


Als je wilt beoordelen of je gokgedrag problematisch is, doe dan de test op https://gokhulp.be/gokken-zelftest

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ARTIKELEN DIE INTERESSANT ZOUDEN KUNNEN ZIJN VOOR JOU